Confidenţialitate

Încă un sportiv român depistat pozitiv cu meldonium

Problema sportivilor români acuzați de dopaj începe să ia amploare.

Kaiacistul Ionuț Mitrea, sportiv în vîrstă de 25 de ani, legitimat la clubul Dinamo, a picat și el un test antidoping. Mitrea este al treilea sportiv din România depistat pozitiv cu meldonium, după atleții Mihai Donisan și Claudia Ştef, ambii calificați la Jocurile Olimpice de la Rio.

În total au fost patru cazuri de dopaj anunțate în sportul românesc în ultimele 24 de ore, după ce joi s-a confirmat că și canoistul Liviu Dumitrescu a fost depistat pozitiv, atît cu cu meldonium, cît și cu un hormon de creștere.

Toți cei patru sportivi acuzați de dopaj se declară nevinovați și au cerut expertiza probei B la alte laboratoare. Ei susțin că nu au mai folosit meldonium din decembrie, de cînd această substanță a fost trecută pe lista celor interzise.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipa, se declară îngrijorată în vederea participării la Jocurile Olimpice și speră ca în august România să mai aibă cu cine să meargă la Rio. Și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, admite că problema este una serioasă și anunță că toți sportivii calificați vor fi testați obligatoriu înainte de plecarea în Brazilia.

De la începutul anului au apărut nu mai puțin de 172 de cazuri de dopaj cu meldonium, cel mai cunoscut fiind cel al rusoaicei Maria Şarapova.

 

foto: prosport.ro