Confidenţialitate

Încă un pas spre demiterea Renatei Weber: Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, respinse în Parlament | AUDIO

Renate Weber a fost contestată în nenumărate rânduri de actuala putere, mai ales anul trecut când Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constiuțională mai multe decizii ale guvernului liberal Ludovic Orban privind gestionarea pandemiei în timpul stării de urgență.

Renate Weber, în timpul audierii din comisiile juridice reunite:

”La data la care am preluat această instituție, cel puțin din punctul de vedere a ceea ce numim digitalizarea României, ea era pe la începutul anilor 90. Angajații instituției nu aveau nici măcar adresă de e-mail.”

Liberalii i-au reproșat lui Renate Weber că instituția pe care o conducere nu a făcut plângeri penale referitoare la abuzurile asupra copiilor.

Nu a lipsit scandalul….

”Deja majoritatea a decis… Doamna avocat al Poporului, vă mulțumesc.”

Parlamentarii PSD şi AUR nu au dorit să participe la dezbaterea rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului și au părăsit ședința:

”Grupurile reunite ale PSD se retrag de la dezbaterile și de la acest simulacru de ședință comună. Pentru că noi știm care va fi rezultatul”.

Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse de Comisiille Juridice  – următorul pas pentru a o demite pe Renate Weber este votul din plen.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: INQUAM/George Calin