Încă un deces la Institutul Marius Nasta. Numărul victimelor a ajuns la 3

Încă un pacient al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a decedat în urma infecţiei cu acinetobacter multirezistent, numărul total al victimelor ridicându-se la trei persoane, a declarat managerul instituţiei, Beatrice Mahler, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Totodată, aceasta a precizat că ceilalți pacienți vor fi relocați către celelalte spitale din țară și că zeci de operații au fost amânate.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a anunțat, miercuri, că în total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, dintre care trei au murit, iar o altă persoană, o femeie, se află în stare gravă. În celelalte cazuri, nu au fost încă primite rezultatele de la Institutul Cantacuzino.

„Sunt trei persoane care au decedat. De la Institutul Marius Nasta s-au recoltat probe. Din cei șase pacienți, o pacientă a urcat pe secție, trei au decedat și mai e un pacient în stare foarte gravă”, a declarat Beatrice Mahler.

Reamintim, Direcția de Sănătate Publică a decis sistarea activității blocului operator și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală.

Rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești nu au fost conforme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS