Încă o tragedie la Spitalul Județean Suceava. Un bebeluș a murit la zece zile după naștere

         Încă o tragedie la spitalul județean Suceava: un al treilea bebeluș a murit la doar zece zile de la naștere.

         Familia copilului susține că acesta a murit din cauza infecțiilor din spital și îi acuză pe medici că încearcă să ascundă cauza morții – adică bacteria cunoscută drept pioceanic.

O anchetă coordonată de jurnalistul Cătălin Tolontan arată că acesta este al treilea deces al unui bebeluș în spitalul sucevean, înregistrat în ultimele luni.

 

Copilul s-a născut pe 7 august, în Spitalul Județean Suceava și a murit 10  zile mai târziu.

Tatăl său a declarat pentru presa locală că i-a cerut managerului unității,  Tiberius Brădățan,  fișa medicală a nou-născutului pentru a afla cauza morții.

Medicul ar fi refuzat și, mai mult, l-ar fi amenințat pe bărbat că îl dă în judecată pentru hărțuire.

În cele din urmă, reprezentanții spitalului au confirmat că nou-născutul a murit din cauza unei infecții.  O sursă medicală a declarat pentru Gazeta Sporturilor  că ar fi vorba de bacteria pioceanic, contractată în spital.

Este a treia situație de acest fel înregistrată la spitalul sucevean în ultimele luni.

 

Al treilea caz, în ultimele luni

Primul caz a fost cel al unui băiețel născut pe 25 februarie. La naștere era clinic sănătos, însă a doua zi, părinții au fost anunțați că bebelușul trebuie botezat cât mai repede pentru că nu se află într-o stare bună. Copilul moare în noaptea următoare, pe 27 februarie.

O tragedie similară are loc în aceeași unitate medicală și trei zile mai târziu, pe 1 martie. Atunci, un băiețel născut pe 17 februarie și care prezentase toate simptomele unei infecții agresive a decedat.

După ce părinții acestuia au depus o plângere la Direcția de Sănătate Publică au primit confirmarea că băiatul a decedat tot din cauza unei infecții.

Contactați de Europa FM pentru a da explicații despre aceste cazuri, reprezentanții spitalului județean Suceava nu au fost de găsit.

 

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS