Încă o tentativă de mituire a celui mai incoruptibil polițist din Iași

Un șofer de TIR are dosar penal, după ce a încercat să-l mituiască pe agentul Cătălin Ghimpu – de la Poliția din Lețcani – cel care a fost desemnat „Polițistul anului 2016”, pentru denunțuri în alte 4 cazuri de mită.

Acum, la a 5-a tentativă de mituire a sa, polițistul a făcut un nou denunț, astfel că șoferului i s-a organizat un flagrant delict: a fost prins în timp ce oferea polițistului 300 de lei.

Banii reprezentau doar o parte din mită. În schimbul lor, șoferul ar fi dorit ca polițistul Cătălin Ghimpu, de la Poliția Rurală Lețcani, să îi dea un aviz favorabil în dosarul penal în care era cercetat după ce a fost prins la volan deși avea permisul suspendat.

Agentul de poliție din cadrul unei Secții de Poliție Rurală — Inspectoratul de Poliție Județean Iași a sunat la Linia TelVerde 0800 806 806 a Direcției Generale Anticorupție și a povestit că l-a surprins pe șoferul de TIR în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. În acest context, șoferul de TIR i-a promis suma de 600 lei în scopul de a nu-i întocmi dosar penal.

Șoferul de TIR este cercetat penal pentru dare de mită și a se află sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

La sfârșitul lunii martie, agentul Cătălin Ghimpu de la Poliția Rurală Lețcani a primit din partea IPJ Iași titlul de „Polițistul anului 2016”, pentru denunțurile în alte patru cazuri de mită, fiecare dintre denunțuri fiind concretizat în acțiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitoriu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS