Confidenţialitate

Încă o persoană a murit în urma accidentului de luni seară, din Buzău

Încă o persoană a murit după accidentul petrecut luni noaptea pe DN 2B, în zona localității C.A. Rosetti, din Buzău, bilanțul arătând că 4 oameni au murit și 12 sunt în stare gravă la spital. Polițiștii au stabilit că șoferul microbuzului nu a oprit la barieră, la trecerea la nivel cu calea ferată

După cercetările efectuate, polițiștii din Buzău au stabilit că accidentul din zona localității C.A. Rosetti s-a produs după ce șoferul microbuzului care avea și remorcă, la intersecţia cu calea ferată de pe raza localităţii Bâlhacu, nu ar fi respectat regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune.

Astfel, microbuzul în care se aflau șoferul, în vârstă de 50 de ani, din Vrancea, și alte 15 persoane, a fost lovit de un tren Inter Regio, care circula pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi.

„În urma accidentului patru ocupanţi ai microbuzului au decedat iar conducătorul auto şi alte 11 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani din Vrancea, Galaţi şi Brăila au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate. Conducătorul auto nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite fiindu-i prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis, marți, reprezentanții Poliției Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

După accidentul de luni noaptea, timp de câteva ore, nu s-a circulat nici pe calea ferată și nici rutier, până când au fost preluate victimele și s-a făcut cercetarea la fața locului.