Confidenţialitate

Încă o persoană a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 32

Un tânăr de 29 de ani din județul Dolj a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din București, din cauza complicațiilor apărute în urma rujeolei.

Tânărul a murit pe 1 iulie, dar abia vineri, analizele de laborator au confirmat că acesta a decedat din cauza virusului rujeolic.

Victima suferea și de alte afecțiuni – a spus, la Europa FM, medicul Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

”În martie, s-a îmbolnăvit de rujeolă și a fost internat la noi (n.r. Spitalul din Craiova). I-a trecut erupția de rujeolă, dar el era pe un fond de imuno-depresie. A dezvoltat o panencefalită, a fost internat la Spitalul Victor Babeș din București și acolo a murit. El fiind cu imuno-depresie, a rămas virusul în corp. În lichidul cefalorahidian, a fost identificat virusul rujeolic”, a precizat Ștefan Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit news.ro, bărbatul se afla în evidenţele DSP pe listele pacienţilor cu HIV.

Este cel de-al 32-lea deces provocat de rujeolă în România.

Majoritatea persoanelor răpuse de această boală sunt fie copii nevaccinați, fie adulți care au dezvoltat complicații, pe fondul existenței altor boli.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până acum peste 8000 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă. Numai în ultima săptămână, s-au înregistrat 200 de noi cazuri.

Ministerul Sănătății a început, săptămâna aceasta,  o campanie de vaccinare. Autoritățile locale trebuie să identifice toții copiii cu vârste între 9 luni și 9 ani, care nu au fost imunizați împotriva rujeolei. Tot autoritățile locale vor stabili un plan de vaccinare și unde vor merge acei copii pentru a fi vaccinați, dacă în localitatea de domiciliu nu există cabinete medicale.