Confidenţialitate

Încă nu a fost declarat stins incendiul care a distrus un depozit cu arhive în Ilfov

Incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care erau arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, nu a fost declarat lichidat, la 40 de ore de la izbucnire. Încă mai există focare mocnite.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat  că focul nu mai arde cu flacără, dar sunt focare mocnite, astfel că incendiul nu a fost declarat lichidat. La faţa locului se află în continuare cinci autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Incendiul care a izbucnit vineri, în jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi.

CLIENȚII RĂMAȘI FĂRĂ ARHIVE VOR FI DESPĂGUBIȚI 

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile spune că au ars complet arhivele din depozit, dar este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania căreia îi aparţine depozitul distrus de incendiu, a declarat că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact exact ce documente au ars. El a mai spus că depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele şi au rămas fără documente vor fi despăgubite.
Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau şi în format electronic, la solicitarea clienţilor, şi vom face o analiză să vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele în mai multe spaţii, nu erau toate în acelaşi loc. Există o asigurare a depozitului, în valoare de 500.000 de euro, şi există asigurare şi pentru conţinut, iar clienţii vor fi despăgubiţi, vor primi contravaloarea reconstituirii documentelor“, a spus managerul companiei.
Până acum nu a fost stabilită cauza incendiului.
Firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.
Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.