Confidenţialitate

Încă două aeronave vor transporta în străinătate răniți din explozia de la Crevedia

Încă două aeronave vor transporta duminică în străinătate răniți din explozia de la Crevedia. Bilanțul de până acum se ridică la 2 morţi si  57 de răniţi, dintre care 43 sunt cadre ale MAI: 39 pompieri, doi poliţişti şi doi jandarmi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ora 16.00 este programat sa plece următorul avion cu răniti în exploziile de la Crevedia. Medicii pregătesc acum un al 4-lea transfer  pentru care a rămas de stabilit destinaţia şi care vor fi pacienţii ce vor  pleca –  a declarat seful DSU, Raed Arafat.

În Spitalul Floreasca, imediat după explozii, au ajuns 31 de victime, 5 dintre acestea fiind intubate. Cei 3 civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă si nu pot fi transportati în acest moment.

Alti 26 de pacienți, dintre care 3 intubați, au fost operați si li s-au curatat si pansat ranile. Astazi, o persoana intubata a murit.

2 pacienți de la Floreasca au fost trimisi inca de noaptea trecuta la  Bruxelles iar pentru alți 6 se pregateste transferul. Spitalul anunță că restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă.

Din totalul răniților, alți 13 au fost duși la Spitalul Bagdasar Arseni, din care 2 au fost transferați la Milano.  Au rămas aici 3 răniți intubați, din care unul este în stare critică și nu poate fi transferat.

Ceilalți 8 sunt internați pe secții, cu prognostic favorabil.

La Spitalul de Arși sunt internați 2 pacienți în secția de chirurgie plastică, amândoi stabili.

La Spitalul Universitar e internat 1 pacient în secția de chirurgie plastic iar la  Elias se afla 1 pacient în stare stabilă – internat în secția de ORL. În Spitalul Județean din Târgoviște a mai rămas internat un singur pacient în stare stabilă

Sursa foto: Sursa foto: Facebook MApN