Confidenţialitate

Încă 5 focare de coronavirus la Iași | AUDIO

Cu 116 de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus raportate în ultimele 24 de ore, Iașul se situeaza în continuare la nivel național imediat după București. Direcția de Sănătate Publică a anunțat cinci noi focare, subliniind faptul că numărul mare de cazuri e provocat de transmiterea comunitară accentuată, relatează corespondentul Europa FM.

Un prim focar ar fi la Centrul de Servicii Sociale Budăi, unde 21 de copii au fost confirmați în urma testării perioadice. După evaluarea stării lor de sănătate, s-a decis izolarea lor la Centru și dezinfectarea spațiilor.

Un alt focar a fost anunțat de D.S.P. la Institutul de Psihiatrie “Socola”, unde au fost afectate două secții. Cu totul, 25 de pacienți și angajați s-au infectat.

Și la Muzeul Literaturii Române sunt 6 cazuri de îmbolnăvire. S-a dispus definfectarea clădirii și izolarea sau internarea celor confirmați.

Un alt focar a apărut la o firmă de construcții, unde 11 salariați au fost diagnosticați cu covid-19. Mai exact, infectarea s-ar fi produs în spațiile de cazare ale muncitorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus