Confidenţialitate

Înarmat cu un cuțit, un bolnav psihic a amenințat trecători în centrul Capitalei

Un individ înarmat cu un cuțit a amenințat, vineri seara, în jurul orei 19.00, mai multe persoane în zona Unirii, din centrul Bucureștiului.

Victimele au reușit să se ferească de atacator, un bărbat cu probleme psihice.

Alertați de cei aflați în zonă, doi agenți rutieri  au reușit să imobilizeze agresorul.

Bărbatul s-a rănit singur, în schimb, pe când încerca să ascundă cuțitul.

„Politiștii au procedat de îndată la imobilizarea acestuia, solicitându-se totodata prezenta unei ambulanțe în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost consultat la fața locului de către echipa medicală, nefiind necesară acordarea de îngrijiri medicale ori transportul la spital pentru investigații suplimentare. Bărbatul a fost sancționat de politiștii Brigăzii Rutiere cu amenda în cuantum de 1.300 lei pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice”, transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

„Un bărbat înarmat cu un cuțit ce avea lama de peste 30 de cm a atacat mai multe persoane intr-o zona aglomerată a Bucureștiului. La auzul strigatelor de disperare, doi polițiști rutieri aflați în zona au intervenit promt, l-au pus la pământ și l-au dezarmat. Se pare ca persoana este cunoscută cu afecțiuni psihice”, transmit reprezentanții Sindicatului EUROPOL pe Facebook.

Din cifrele neoficiale, în România există peste 700.000 de persoane cu afecțiuni psihice care nu urmeaza un tratament, mai arată sursa citată.