Confidenţialitate

În Vrancea au fost confirmate 3 cazuri de gripă porcina

Alertă medicală în Vrancea, unde astăzi au fost confirmate 3 cazuri de gripă porcină.

Confirmarea bolii a venit de la Institutul Cantacuzino din Capitală, după ce Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a trimis probele recoltate de la bolnavi, diagnosticați cu gripă pe baza simptomelor.

Sunt primele cazuri de gripă AH1N1 înregistrate în judeţ în ultimii ani.

Bolnavii au fost izolați la domiciliu și sunt în stare bună, dar sunt monitorizați cu atenție de medici, pentru a se evita răspîndirea bolii.

 

 

Virusul gripal AH1N1 a fost confirmat astăzi în cazul a 3 vrînceni care au ajuns la medic săptămîna trecută. Cu toții au fost diagnosticați cu gripă pe baza simptomelor, iar probele prelevate de la aceștia au fost trimise pentru analize la Bucureşti.

Institutul Cantacuzino a confirmat în cazul tuturor prezența virusului responsabil pentru gripa porcină. Este vorba despre un bărbat din Focșani, o femeie din Odobești și o alta din Bolotești, avînd vîrste cuprinse între 29 și 37 de ani.

Toți pacienții au făcut o formă ușoară a bolii și au urmat tratament antiviral la domiciliu, unde au fost izolați. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că este aceeași tulpină a virusului responsabil pentru pandemia din anul 2009.

Ei spun că vaccinarea e cea mai bună metodă pentru a ține boala departe. Serul folosit în cadrul campaniei naționale de vaccinare gratuită conferă imunitate la virusul AH1N1.