În Timiș, Arad și Gorj se închid școlile, din cauza vremii

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit duminică, suspendarea cursurilor în zilele de luni şi marţi, ca urmare a situaţiei create de ninsori.

El a adăugat că materia se va recupera pe parcurs, siguranţa copiilor este o prioritate în acest moment.

Potrivit datelor centralizate, aproape 40 de unităţi şcolare din judeţul Timiş au mari probleme, sunt fără curent electric şi fără căldură, sunt localităţi izolate sau drumurile sunt impracticabile pentru deplasarea elevilor, iar pentru navetişti situaţia este şi mai dificilă – transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

O măsură similară s-a luat și în județele Gorj și Arad, afectate și ele de ninsoare și viscol.

La Arad, măsura suspendării cursurilor în cele 39 de localități a fost luată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Autoritățile spun că au luat decizia pentru protecția copiilor din localitățile fără curent. Lista completă a localităților unde nu se fac cursuri este afișată pe contul de Facebook al Prefecturii Arad.

Tot din cauza problemelor legate de alimentarea cu enegrie eletrică, spitalul din orașul Sebiș este alimentat cu un grup electrogen pus la dispoziție de către Enel, iar căminul de bătrâni de la Varadia de Mureș, de un grup electrogen al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD.

Situația localităților fără curent se schimbă de la o oră la alta.

Mai mult de jumătate dintre localitățile județului Arad au probleme în alimentarea cu energie electrică după ce zăpada și vântul au rupt stâlpi și fire de curent.

Cursurile au fost suspendate și în unitățile școlare din județul Gorj ca urmare a zăpezii căzute in ultimele 24 de ore – transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

In Gorj sunt 118 de unități școlare, iar cursurile urmează sa fie recuperate in alta zi.

Decizia de suspendare a cursurilor școlare a fost luată pentru ziua de luni, urmând ca situatia să fie reevaluata.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS