În septembrie, începe vaccinarea copiilor împotriva pneumoniei

Ministerul Sănătății anunță că a încheiat achiziția de vaccin pneumococic, cel care previne pneumoniile, septicemiile, otitele și meningitele provocate de pneumococ.

Imunizarea copiilor va începe în luna septembrie.

Reprezentanții ministerului ne asigură că dozele cumpărate asigură necesarul pentru acest an și pentru primele luni din 2018.

România înregistrează cea mai ridicată rată a mortalității infantile, dintre statele Uniunii Europene. Iar principala cauză de deces la copiii de până în 5 ani o reprezintă pneumonia, o boală care poate fi prevenită prin vaccinare.

Ministerul Sănătății precizează că a achiziționat 477.000 de doze de vaccin pneumococic, iar vaccinarea copiilor va începe în septembrie. Imunizarea este gratuită și se face în cabinetul medicului de familie. Reprezentanții Ministerului ne asigură că vaccinul cumpărat este sigur, eficient și de calitate și asigură protecție împotriva celor mai des întâlnite 13 tulpini de pneumococ, o bacterie care provoacă, pe lângă pneumonie, otita, meningită și chiar septicemie.

Dozele de vaccin achiziționate de minister ar acoperi necesarul pentru acest an și pentru primele luni din 2018. Ministerul Sănătății susține și că nu vor mai fi sincope în aprovizionarea cu acest vaccin, deoarece a semnat un acord pe 4 ani cu firma producătoare.

Vaccinul pneumococic este folosit în peste 100 de țări, printre care Marea Britanie, Franţa, Italia şi Statele Unite, iar Organizația Mondială a Sănătății a recomandat încă de acum 10 ani includerea lui în programele de imunizare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS