Confidenţialitate

În septembrie, în București este programat un festival cu participarea a peste 50 de artiști

Un festival cu peste 50 de artiști este programat la București în luna septembrie. Ministerul Culturii a propus, de săptămâna trecută, mai multe măsuri prin care să poată fi organizate evenimente cu mulți participanți

Alan Walker, Tiësto, Timmy Trumpet și Vini Vici se numără între DJ-i anunțați la festivalul de la Bucureşti, programat să aibă loc între 11 şi 13 septembrie, în parcul Izvor.

Festivaluri cu număr mare de participanți au fost anunțate pentru la vară și la Cluj, precum și la malul mări.

Potrivit propunerilor ministerului Culturii, evenimentele în aer liber ar urma să aibă loc după 2 scenarii. În primul caz, se pot organiza evenimente cu număr nelimitat de persone cu condiția ca acestea să fie vaccinate sau trecute în ultimele 90 de zile prin Covid sau daca au rezultat negativ, fie PCR realizat cu cel mult 2 zile înainte fie un test rapid  realizat la intrare.

Scenariul al doilea permite intrarea la eveniment fără dovezi medicale în limita a 500 de persoane dacă evenimentul are loc într-o localitatea cu indidență de sub 3 la mie.

În situația în care incidență e mai mare de 3, dar mai mică de 7,5, la eveniment fără dovezi medicale pot participa maximum 300 de persoane.

Evenimentele cu public ar putea avea loc începând cu 1 iunie.

Sonia Teodoriu