Confidenţialitate

În România sunt confirmate 262 de cazuri de infectare cu varianta Delta

262 de cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate în țara noastră până acum. Infectările cu varianta Alpha, cea britanică, rămân majoritare, arată datele publicate de Institutul Național de Sănătate Publică. Sunt peste 1.700 de cazuri confirmate cu această tulpină.

Până la data de 1 august au fost efectuate puțin peste 2 mii 600 de secvențieri în 7 laboratoare din București, Suceava, Craiova sau Sfântu Gheorghe.

În 2009 cazuri au fost confirmate infectări cu tulpini diferite de varianta originală a virusului. Cele mai multe, cu varianta britanică: 1.713.

Cu varianta Delta au fost confirmate 47 de persoane complet vaccinate, 3 imunizate cu prima doză și 212 persoane care nu fuseseră imunizate.

Specialiștii atrag atenția că unul dintre criteriile pentru selecția cazurilor pentru secvențiere este vaccinarea, așa că proporția cazurilor vaccinate în bilanțul infectărilor cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală.

Până acum au fost confirmate 14 decese cauzate de contractarea variantei indiene a Sars-Cov-2, la o persoană complet imunizată, restul la persoane nevaccinate.

Evoluția cazurilor confirmate cu varianta Delta este crescătoare de la o săptămâna la alta, mai arată datele Institutului Național de Sănătate Publică, dar nu există – la acest moment – o transmitere comunitară susținută.