Confidenţialitate

În România au loc 160 de cazuri de violență domestică pe zi | AUDIO

În România au loc 160 de cazuri de violență domestică pe zi. Numărul cazurilor este în creștere față de anul trecut- transmite Poliția Română.

Și nerespectarea ordinelor de protecţie este în creștere cu 26%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost peste 38 de mii de cazuri de violență domestică în primele 8 luni ale acestui an, cu aproape 4% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe infracțiuni constatate de polițiști au fost de loviri și alte violențe- peste 20 de mii, urmate de amenințări-aproape 5000 de fapte și abandonul de familie- cu peste 3000 de cazuri.

Instanțele de judecată au emis aproape 8000 de ordine de protecție.

Referitor la nerespectarea ordinului de protecţie, au fost sesizate peste 2500 infracţiuni, cu aproape 26% mai multe faţă de perioada similară a anului 2022. Cele mai multe au fost în mediul urban.

Județele Iași, Mureș , Vrancea și Capitala fac parte dintr-un proiect pilot pentru implementarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică. În peste 280 de cazuri, agresorii au fost obligați să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere.

Polițiștii au constat peste 250 de infracțiuni aici, printre care și distrugerea dispozitivelor.

Pentru 18 dintre bănuiţii acestor infracţiuni au fost dispuse măsuri preventive: 10 reţineri, 4 arestări preventive şi 4 persoane au fost puse sub control judiciar.

Sursa foto: Shutterstock