Confidenţialitate

În Pro România, continuă disputa dintre Tudose și Ponta

Europarlamentarul Mihai Tudose a reluat, marți, disputa cu liderul Pro România, Victor Ponta, pe care îl acuză că vrea să scape de toţi cei care sunt în dezacord cu el şi își reafirmă intenţia sa de a rămâne în acest partid.

”Observ, din nou, dorinţa nestăvilită a lui V. Ponta de a «scăpa» cât mai repede de toţi cei care îl «încurcă», nefiind de acord cu toate ideile lui. A reuşit să-i suspende pe fondatorii partidului. Acum e partidu’ lui! A suspendat/îndepărtat parlamentarii care nu ascultă orbeşte orice edict. A reuşit ca în câteva luni sa devină nefrecventabil şi lipsit de credibilitate. Îl încurc foarte tare şi eu şi în consecinţă, face orice să mă facă să plec… Ştiţi cum e vorba aceea cu «să te ferească Domnul de ruga îndeplinită», a scris, marţi, într-o postare pe Facebook, Mihai Tudose.

În opinia sa, la alegerile parlamentare din 2020, pragul electoral de 5% ar putea fi de neatins pentru Pro România.

”Fiindcă atunci, cu noi toţi plecaţi, el va mai vinde iluzii până la parlamentare când pragul de 5% va fi de neatins…Şansa PRO Victore e… plecarea ta”, a mai scris Mihai Tudose.

Ulterior, într-un comunicat, conducerea Pro România i-a solicitat lui Mihai Tudose să renunțe la mandatul de europarlamentar, pe care i l-a cedat Victor Ponta.

”Pro România consideră că Mihai Tudose a plecat din partid atunci când a negociat voturile pentru instalarea Guvernului Orban. Din acest motiv, întrucât acum este susţinator al PNL, aşteptăm să dea dovadă de minimă onoare şi bun simţ, iar în acest sens să redea partidului mandatul de europarlamentar. Atragem atenţia asupra faptului că funcţia de europarlamentar a fost câştigat de Victor Ponta, prin munca a mii de colegi şi simpatizanţi PRO România din toată ţara”, a transmis Pro România, marţi, printr-un comunicat de presă.

”Dacă Mihai Tudose pierde salariul şi beneficiile aferente statutului de europarlamentar, Ludovic Orban şi PNL îl vor recompensa pentru «serviciile» sale”, se adaugă în comunicat.

Conducerea Pro România sugerează, totodată, că Mihai Tudose își renegociază revenirea în PSD.