Confidenţialitate

În primele 10 minute de funcționare, pe platforma IMM Invest au aplicat peste 60 de firme

Site-ul immimvest.ro poate fi accesat de marți dimineață, iar până la ora 9.10 aplicaseră pentru finanțări peste 60 de companii.

Înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă, până la sfârșitul anului 2020 și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei, au anunțat autoritățile.

În sesiunea anterioară de înscriere, nicio societate nu a fost înregistrată, precizează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

„Procedura va fi reluată de la 0 și îi asigurăm pe antreprenorii care vor accesa aplicația că toți pornesc în Programul IMM INVEST cu șanse egale. (…) Principiul de aprobare a finanțărilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil și are statul de IMM. Confirmarea eligibilitatii nu reprezintă acordul de finanțare, transmitea recent Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii.

Inaugurată acum o săptămână, în Vinerea Mare, platforma s-a blocat în jumătate de oră și nu s-au putut face înscrieri.

Înscrierile online sunt posibile până la sfârșitul anului și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei.

Documentele depuse de administratorii de firme merg, după înscrierea pe site, la banca selectată care va decide dacă aprobă solicitarea de credit.

În etapă următoare, odată primit acceptul băncii, documentația se retransmite la Fondul Național de Garantare pentru aprobarea ajutorului de stat.

În cadrul programului IMM INVEST s-au înscris 22 de bănci finanțatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investiții în valoare de până la 10.000.000 lei, garantate de stat până la 80%, durata finanțării fiind de până la 72 de luni.

Rata dobânzii – Robor la 3 luni +2%/an, este subvenționată 100% de la bugetul de stat.

În sesiunea anterioară de înscriere, eșuată la scurtă vreme după lansare, nicio societate nu a fost înregistrată, precizează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Platforma IMMinvest.ro este acum sigură și stabilă, susțin guvernanții, după ce administrarea a fost preluată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și după ce măsurile au fost evaluate de experții SRI.