Confidenţialitate

În prag de alegeri parlamentare, PNL vrea ca toate cererile DNA să fie votate de Parlament în cel mult 48 de ore

     În pragul alegerilor parlamentare, liberalii și-au adus aminte de voturile privind imunitatea,  care, de multe ori, i-au scăpat pe aleși de anchetele penale.

PNL vrea ca toate cererile DNA să fie votate în cel mult 48 de ore.  Acest lucru s-ar putea realiza prin modificarea Regulamentelor celor două Camere.

Co-președinta formațiunii Alina Gorghiu i-a acuzat, din nou, pe social-democrați că blochează o inițiativă care elimină votul secret.

Avem un proiect depus din decembrie 2014 care prevede o procedură de simplificare a ridicării imunităților și care spune în felul următor: de când a venit cererea de la DNA, de la Parchet către Parlament, ai 24 de ore pentru elaborare a raportului. A venit raportul în plen, mai ai 24 de ore pentru a da votul, dar votul trebuie să fie deschis, la vedere. E un proiect pentru care o să dăm un ultimatum colegilor de la PSD”.

”De doi ani de zile ne tot duc cu zăhărelul exprimând în spațiul public cum că vor scoaterea imunităților, ridicarea tuturor procedurilor care împiedică buna înfăptuire a Justiției, dar (…) la PSD diferența între declarația publică și concret, ce se întâmplă la vot, este foarte mare. Până pe 5 octombrie așteptăm materializarea acestui proiect, adică votul dat pe acest proiect de modificare a regulamentului. Dacă în data de 5 octombrie nu se va întâmpla acest lucru, vom discuta orice mijloc de presiune politică a parlamentarilor liberali pentru a putea mișca lucrurile pe mai departe“, a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul în care propunerea PNL nu va trece de Parlament, Alina Gorghiu spune că aleșii formațiunii pe care o conduce iau în calcul mai multe variante de protest, inclusiv unele radicale.

Amintim, cea mai recentă solicitare DNA pentru ridicarea imunității  (respinsă de senatori) a fost în cazul lui Gabriel Oprea.

El a fost protejat de colegii săi, motiv pentru care, pentru moment, procurorii nu-l pot cerceta pe fostul ministru de Interne pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.