Confidenţialitate

În PNL a început campania electorală internă pentru alegerea președintelui | AUDIO

În PNL a început, oficial, campania electorală internă pentru congresul din 25 septembrie, care va alege liderul partidului.

Plecat cu a doua șansă în această cursă, președintele în exercițiu, Ludovic Orban, a început deja să ia filialele la pas într-o ultimă încercare de a strânge cât mai mulți susținători.

Cu o moțiune în care propune o clarificare doctrinară a partidului, mai exact un liberalism conservator cu accent pe familie, credința creștină și națiune, Ludovic Orban și-a început deja periplul prin țară în campania electorală internă.

În weekend a fost în nord-vest, unde a obținut sprijinul pentru moțiunea sa de candidat la șefia partidului din partea organizațiilor Bistrița-Năsăud și Bihor.

Important de subliniat însă, această etapă nu înseamnă și sprijinul efectiv la congres, ci doar faptul că organizațiile validează moțiunile candidaților, adică le permit să intre în cursa pentru șefia partidului.

De altfel, Bihorul condus de Ilie Bolojan, deși a validat moțiunea lui Orban, a evitat să se poziționeze în spatele vreunuia dintre cei doi candidați, dând frâu liber delegaților să voteze la congres așa cum le dictează conștiința.

Până acum, 32 dintre cei 48 de președinți de organizații PNL au anunțat că îl sprijină pe Florin Cîțu. Ludovic Orban are susținerea declarativă a numai 12 șefi de organizații. Tabăra Orban susține însă că susținerea declarată a președinților de filiale nu înseamnă că și delegații din respectivele organizații vor vota la fel.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie la București, iar președintele partidului va fi ales de majoritatea celor 5.000 de delegați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Citre