Confidenţialitate

În parcul Romniceanu se construiește un patinoar fără autorizație

Președintele Ordinului Arhitecților București, Șerban Sturdza, a depus plângere la Poliție pentru că în parcul Romniceanu se construiește un patinoar fără autorizație.

Parcul Romniceanu este arie protejată. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, arhitectul scrie – citez- “s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Crăciun, ca mafioții”.

Șeful Arhitecților bucureșteni îi cere primarului general, Gabriela Firea, să facă ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu din cartierul Cotroceni. „ Între noi fiind vorba, nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze în București de Sfintele Sărbători”, scrie Șerban Sturza pe Facebook.

 

Iată mesajul lui Șerban Sturdza către Gabriela Firea:

“Distinsă Doamnă Primar General al Capitalei,

Încep prin a vă ura Crăciun fericit dumneavoastră, celor dragi și colaboratorilor apropiați. Cum e la dumneavoastră în Voluntari, ninge? Că în orașul nostru, în București, e soare și vreme bună.

Probabil că vă întrebați ce l-a apucat pe președintele OAR București de nu stă liniștit de Crăciun. În cazul în care mă bănuiți de islamism sau ateism, vă înșelați năprasnic! Vedeți domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureștilor, ar trebui să știți că nu toți bucureștenii au sărbători fericite.

Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni și, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Crăciun, ca mafioții. Fără nici o autorizație afișată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Și fără consultarea obligatorie a cetățenilor și fără acordul Direcției de Cultură a Municipiului București. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale și un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de președinte al OAR București, să merg în prima zi de Crăciun și să depun o plângere la Poliția Capitalei.

Nu știu dacă aveți zone protejate în Voluntari. Dar în București, vă anunț că ele există. Și chiar sunt protejate. Și este un delict să te atingi de ele fără toate autorizațiile. În caz că starea vă permite, v-aș rămâne recunoscător dacă ați face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze în București de Sfintele Sărbători.

Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moș Crăciun, vă rog să luați act de sesizarea mea făcută la poliție și aștept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziție, să faceți ceva. Dacă puteți. Cât nu e prea târziu. A, și să nu uit. OAR București așteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns.”