În mai multe județe s-au înregistrat inundații, după topirea zăpezii

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate inundații în 19 localităţi din judeţele Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea și peste 120 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din 5 locuinţe, 21 anexe gospodăreşti, 104 curţi şi subsoluri inundate.

În cursul zilei de miercuri şi în timpul nopţii, pompierii militari au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate, fără a exista situaţii care să pună în pericol viaţa comunităţilor si bunurile acestora.

Astfel, la nivel naţional au fost înregistrate efecte de vreme rea în 19 localităţi din şase judeţe (Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea). Pompierii militari au acţionat pentru evacuarea apei din 5 locuinţe, 21 anexe gospodăreşti, 104 curţi şi subsoluri inundate, precum şi pentru decolmatarea podeţelor blocate de aluviuni.

La această oră, cele mai semnificative efecte ale inundaţiilor se înregistrează în judeţul Teleorman, unde în comuna Drăgăneşti Vlaşca sunt peste 80 de gospodării şi anexe afectate de apă, mai multe hectare de teren arabil, iar circa 140 de fântâni au fost colmatate.

De asemenea, drumul judeţean 503 este inundat pe o distanţă de circa 200 de metri, iar drumul naţional DN5 (E70), pe o lungime de 100 de metri.

Salvatorii teleormăneni acţionează cu motopompe de diferite capacităţi şi autospeciale de intervenţie în toate locaţiile unde s-au semnalat probleme, pentru evacuarea apei şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor.

În cursul nopţii, salvatorii din cadrul ISU Teleorman împreună cu autorităţile locale au supraînălţat cu saci de nisip îndiguirile a două acumulări de ape, rezultate în urma topirii zăpezii.

Oamenii din localităţile afectate de inundaţii sunt sfătuiţi să evite consumul de apă din fântâni.

”O altă situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Boldeşti – Scăeni din judeţul Prahova, ca urmare a manifestării alunecării/tasării terenului în zona Seciu. În urma lăsării pământului, au fost afectate două gospodării, o porţiune de stradă şi 3 autoturisme. Din cele două gospodării afectate, patru persoane s-au mutat la rude pe durata efectuării studiilor privind evoluţia situaţiei. Pompierii prahoveni împreună cu experţi ai altor autorităţi locale desfăşoară acţiuni pentru evaluarea pagubelor şi monitorizare a zonei de manifestare”, informează IGSU.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS