Confidenţialitate

În judeţul Sibiu sunt 25 de focare de COVID. 22 – la centre rezidenţiale

Sibiul se află la aproape aceeași rată de infectare că în urmă cu o săptămână, când a intrat în carantină.

De atunci, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a trecut de 12.000.

În județ sunt 25 de focare de COVID-19, dintre care 22 la centre rezidențiale şi trei la fabrici. De azi, alte trei localități sunt în carantina : Mediaș, Avrig și satul Orlat.

La o săptămână după intrarea în carantină, Sibiul este încă pe primul loc între județele cu cea mai mare rată de infectare.

De la 9 la mie în 16 noiembrie, a scăzut la 8,64 în 23 noiembrie, la o săptămână după intrarea în carantină a orașelor Sibiu, Cisnădie și Tălmaciu și a satului Șelimbăr.

Numărul de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 a continuat să crească – sunt cu 2000 în plus fata de 16 noiembrie. Și numărul deceselor a crescut, cu 50, de la intrarea în carantină.

Aproape 1.000 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt în centrele rezidențiale din județ, unde sunt monitorizate 25 de focare, dintre care 22 în centre de îngrijire pentru adulți sau copii.

Cele mai multe cazuri sunt confirmate la beneficiari, dar sunt și angajați bolnavi.

Cel mai mare număr de infectări confirmate- 175- este la Centrul de recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu.

Alte trei focare sunt la fabrici din Sibiu – una producătoare de componente auto, alta de echipamente electronice pentru industria auto și la o companie producătoare de accesorii pentru îmbrăcăminte.