Confidenţialitate

În Italia a fost autorizată amestecarea vaccinurilor anti-Covid

În Italia, adulții sub 60 de ani care au primit o primă doză a vaccinului anti-Covid al AstraZeneca vor putea cere un vaccin diferit la rapel. Agenția italiană a medicamentelor a autorizat amestecarea vaccinurilor anti-Covid, după ce, pe 11 iunie, a suspendat administrarea vaccinurilor AstraZeneca și Johnson & Johnson pentru aceasta categorie de persoane.

Decizia a fost luată în urma decesului unui tânăr de 18 ani ce urma un tratament hormonal, iar după ce a fost vaccinat cu prima doză a vaccinului dezvoltat de compania anglo-suedeză a făcut un cheag de sânge rar.

Mai multe regiuni au cerut guvernului de la Roma suplimentarea numărului de doze ale vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech. Nu toate autoritățile regionale care coordonează campania de vaccinare sunt însă în  favoarea amestecării vaccinurilor anti-Covid. În Campania, de exemplu, oficialii responsabili de sănătatea publică au anunțat că vor continua administrarea vaccinului AstraZeneca.

Aproape jumătate din populația Italiei a primit până acum cel puțin o doza de vaccin anrti Covid, de la debutul campaniei de imunizare.

 

Foto/ Pixabay