În Iran a fost lansat primul site de matrimoniale cu ”binecuvântarea” autorităților naționale

 

Măsură vine în contextul creșterii numărului de divorțuri din această țară. În Iran, unul din cinci cupluri se desparte; procentul este și mai ridicat în capitala Teheran. Statisticile îi îngrijorează pe liderii țării, care au decis că e timpul să ia măsuri: un site de matrimoniale pentru cei aflați în căutarea iubirii.

 

Autoritățile și-au luat în serios rolul de Cupidon. Portalul este administrat de Organizația Islamică pentru Dezvoltare, instituție coordonată de Liderul Suprem, ce veghează la stilul de viață Islamic.

 

Utilizatorii sunt invitați să noteze, la profil, doar informații de bază: înălțimea și greutatea, starea civilă și ocupațiile părinților. Însă, niciun cuvânt despre hobby-uri, gusturi muzicale sau filme preferate.

 

În plus, spre deosebire de site-urile clasice de profil, utilizatorii nu pot vedea profilurile celorlalți și nici măcar fotografiile lor. Doar administratorii portalului au acces la acestea. Tot ei sunt cei care stabilesc compatibilitățile: cine cu cine se potrivește.

 

În Iran, sunt cenzurate majoritatea rețelelor de socializare, precum și forumurile de dating. Însă, odată cu lansarea acestui site, autoritățile speră că aproximativ 100 de mii de persoane își vor găsi jumătățile.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS