În goana după bani, Fiscul anunță controale la 80 de companii mari

80 de mari contribuabili ar urma să fie verificați de Fisc.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a precizat într-un comunicat de presă că acești contribuabili sunt considerați cu risc fiscal ridicat. În plus, companiile vizate nu au fost verificate în ultima perioadă.

ANAF a precizat într-un comunicat de presă că în perioada imediat următoare vor avea loc mai multe controale la companii mari. Măsura vine în contextul în care fiscul trebuie să colecteze tot mai mulți bani la bugetul statului.

Fără să dea vreun nume, ANAF a adăugat că ”un accent deosebit va fi pus pe ”societățile din domeniul financiar bancar și contribuabili mijlocii.  Astfel, structurile teritoriale ale ANAF au fost împuternicite să verifice 80 de mari contribuabili considerați cu risc fiscal ridicat.

În comunicat se precizează că aproape jumătate dintre companiile mari nu au fost verificate în perioadele anterioare, din cauza lipsei capacitãţii de inspecţie din anii precedenţi. Totuși aceşti contribuabili au fãcut obiectul unei analize de risc pe baza mai multor criterii precum marja de profit, neconcordanţe între declaraţiile fiscale depuse şi tranzacţii cu firme inactive sau radiate. La sfârșitul acestei săptămâni, șeful ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, ar urma să-i prezinte premierului Sorin Grindeanu, toate măsurile luate pentru creșterea încasărilor la bugetul statului.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS