Confidenţialitate

În Galaţi au apărut zonele verzi cauciucate (AUDIO)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Galaţi a fost lansată moda „învelirii” în cauciuc a arborilor din parcuri.

În mai multe zone din oraş, noile locuri de joacă pentru copiii au primit şi un soi de covor cauciucat. O idee foarte bună, doar că acelaşi material a fost pus pe sute şi sute de metri pătraţi din parc.

Covorul cauciucat a fost turnat peste pământ, direct, ca o mochetă din care cresc acum copaci.

Pozele făcute de colegii de la Adevărul sunt incredibile. Unii gălăţeni consideră că aspectul final este unul sinistru şi complet neecologic. „Înţeleg să pună aşa ceva în spaţiile de joacă, pentru a proteja copiii, însă faptul că au pus şi pe sub copaci este o exagerare. Chiar a dispărut gazonul de faţa pământului, de am ajuns să punem cauciuc peste tot? Este o aberaţie scumpă ceea ce se întâmplă, oameni buni!” – spune o gălăţeancă.

Sunt în construcţie 20 de astfel de suprafeţe – licitate în două loturi a câte 10 – care presupun realizarea unor locuri de joacă pentru copii (locuri de joacă ce vor arăta excelent – trebuie reamrcat acest lucru), dar care au ca „anexe” şi „cauciucarea” zonelor limitrofe.

Valoarea investiţiei: 3.766.153,51 lei.

Cu alte cuvinte, valoarea unui astfel de loc de joacă de circa 100 de metri pătraţi se ridică la o medie de 37.000 de lei, adică în jurul a 370 de lei metrul pătrat.

În principiu, aceşti copaci se vor usca, deoarece nu mai pot fi irigaţi.

De asemnea, fauna din zonă va dispărea, pentrui că păsările nu vor mai găsi nimic de mâncat la baza copacilor.

Garda de Mediu, sesizată de locuitorii din zonă, a informat că nu se poate implica deoarece proiectele au toate avizele de mediu necesare. Cu alte cuvinte, parcurile din cauciuc se pot extinde în continuare în Galaţi, până n-o mai rămâne pic de spaţiu verde.