Confidenţialitate

În Europa, crește numărul infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului

În ultima săptămână, în Europa, s-a dublat numărul persoanelor care s-au infectat varianta Delta a coronavirusului – spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

El a menționat că această variantă nu e încă dominantă la nivel european și că e un moment bun pentru ca tot mai multe persoane să profite de perioada verii și să se vaccineze.

“Important este că în ultima săptămână s-a înregistrat o dublare a cazurilor de infectare cu tulpina indiană la nivel european. Este regăsită în 23 de țări europene, ca atare este important să avem în supraveghere și să creștem capacitatea de secvențiere”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

El  a amintit că o persoană care a fost infectată cu varianta Alfa, cea care a apărut prima oară în Wuhan, nu e protejată în fața infecției cu noua tulpină Delta.

Până acum, la nivel național, au fost vaccinați peste 4,7 milioane de români, dintre care 4 milioane și jumătate din ambele doze. Cel mai bine stă Bucureștiul în privința procentajului de persoane vaccinate.

În mediul rural, cele mai multe persoane vaccinate, au fost în comunele Florești din Cluj (peste 14.ooo de persoane) Dumbrăvița din Timiș și Chiajna din Ilfov.