In estul Ucrainei, continua violentele si haosul

La Donetsk, toate zborurile au fost suspendate temporar în această dimineaţă, fără niciun fel de explicaţii.

Între timp, la Viena miniştrii de externe ai Uniunii Europene se întâlnesc cu cei ai Rusiei şi Ucrainei pentru a discuta despre criza din ţara vecină.

Potrivit ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, peste 30 de insurgenţi proruşi şi patru militari ucraineni au fost ucişi în confruntările care au avut loc în ultimele 24 de ore în zona oraşului Slaviansk.

În plus, 20 de militari ucraineni au fost răniţi.

Oficialul de la Kiev a precizat că printre atacatori se aflau şi cetăţeni din Crimeea şi Rusia, inclusiv ceceni. Cel puţin 800 de oameni înarmaţi şi bine antrenaţi s-au ascuns printre civilii din oraş, a mai spus ministrul ucrainean de interne.

După luptele de ieri, în această dimineaţă, autorităţile au decis să anuleze toate zborurile de pe aeroportul din Donetsk. Însă în urmă cu puţin timp, reprezentanţii aeroportului au anunţat că vor relua doar zborurile spre Kiev. Cursele internaţionale rămân blocate.

Pe de altă parte, la Odessa, etnicii evrei au pregătit un plan de plecare din regiune în cazul intensificării violenţelor. Una dintre variantele luate în calcul este trecerea frontierei în Republica Moldova, au declarat lideri ai comunităţii evreieşti, citaţi de ziarul The Jerusalem Post.

Potrivit publicaţiei israeliene, comunitatea evreiască din Odessa are aproximativ 30.000 de membri.