Confidenţialitate

În emisiunea România în Direct, ascultătorii Europa FM apreciază că reacția opiniei publice este justificată în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Bode

Ascultătorii Europa FM au comentat ieri, la România în direct, maniera în care ministrul Transporturilor a fost apărat de reprezentanţii Guvernului.

Este vorba de un accident obișnuit, iar reacția opiniei publice este exagerată, așa cum spune vicepremierul Turcan? – aceasta a fost una dintre întrebările pusă de Cătălin Striblea.

Accidentul în care a fost implicată mașina ministrului Transporturilor Lucian Bode  s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane. Mașina a fost filmată pe kilometri întregi depășind coloane și linii continue cu ajutorul girofarului.

Mașina era condusă de un ofițer SPP și, oficial, era în misiune, fără a se ști care este aceasta. Cei mai importanți oameni în stat, președintele, premierul și vicepremierul i-au luat apărarea ministrului, spunând că acesta nu are nicio vină.

Premierul Orban a spus că întreaga responsabilitate aparține SPP, iar vicepremierul Turcan spune că discuția este ”exagerată.” Președintele a respins orice comparație cu cazul Oprea, din a cărui coloană a murit polițistul deschizător de drum. La data respectivă, vicepremierul Oprea a fost anchetat. Iar fostul procuror general Tiberiu Nițu a demisionat, anchetat fiind pentru folosirea abuzivă a girofarului.

De data aceasta, ministrul Bode spune că n-a observat manevrele șoferului și că se odihnea în timpul drumului. Iar orice decizie politică este exclusă. Mai marii PNL spun că șoferul este singurul vinovat și nicio anchetă privind practicile rutiere ale SPP nu va exista. Dosarul penal a fost pornit cu întârziere, iar ministrul Bode a vorbit mult după producerea accidentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.