Confidenţialitate

În ciuda numărului mare de infectări, în Marea Britanie au loc mai multe festivaluri

În ciuda numărului mare de infectări, în Marea Britanie au loc mai multe festivaluri, dar participanții au acces doar cu test negativ sau cu dovada vaccinării.

În orașele Reading și Leeds au loc în acest weekend tradiționalele evenimente pentru tinerii care au terminat examenele. Vor fi cele mai mari evenimente de la ridicarea restricțiilor, din luna iulie.

În urmă cu 2 ani, la acest festival din Reading au participat 100.000 de oameni.

Cum ziua de luni este liberă în Marea Britanie, alte evenimente mari sunt programate peste tot în țară.
În nord-estul Angliei, la Creamfields sunt așteptați 70.000 de oameni.

Experții în sănătate sunt îngrijorați că participanții nu vor respecta regulile de distanțare și de igienă și amintesc că după finala campionatului european care a avut loc la Londra cazurile de Covid au explodat.

Consiliul din Cornwall a spus că 4.700 de cazuri pot fi asociate cu festivalul Boardmasters, care a atras luna aceasta circa 50.000 de persoane în micul oraş de la malul mării Newquay.

Meradin Peachey, directoarea departamentului de sănătate publică pentru regiunea Reading, a spus că există temerea unei creşteri a numărului de cazuri având în vedere că adolescenţii din Marea Britanie au putut să se vaccineze doar de luna aceasta.

“Persoanele de 16 şi 17 ani sunt principala categorie participantă, iar ei nu sunt încă protejaţi”, a declarat ea pentru BBC News.

“Încercăm să rugăm oamenii să prezinte dovada unui test rapid înainte de a ajunge în apropierea porţilor de intrare”, a adăugat Meradin Peachey.

Numărul infectărilor şi cel al deceselor au început din nou să crească pe teritoriul Marii Britanii, cu 34.000 de cazuri şi circa 100 de decese raportate zilnic în ultima săptămână. Însă numărul spitalizărilor a rămas la un nivel mult mai scăzut în comparaţie cu cele raportate în perioadele de vârf ale precedentelor valuri ale pandemiei.

Foto/ Pixabay