Confidenţialitate

În ce ordine sunt audiați candidații pentru postul de procuror-şef european în Comisiile LIBE şi de control bugetar ale PE – VIDEO LIVE

La această oră sunt audiați candidații pentru postul de procuror-şef european în Comisiile LIBE şi de control bugetar ale PE.

Primul audiat este Andres Ritter (Germania), urmat de Jean-Francois Bohnert (Franța) și Laura Codruța Kovesi, care va fi audiată ultima.

Audierile au loc până la 20.15 (ora României), în clădirea József Antall, sala 4Q2 a Parlamentului European din Brussels.

Parchetul European va fi un birou independent însărcinat cu investigarea, urmărirea şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră de TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracţiunilor va putea fi extinsă în viitor pentru a include, de exemplu, activităţi teroriste.

Potrivit statisticilor UE, statele membre pierd cel puțin 50 de miliarde EUR în venituri din TVA în fiecare an din cauza fraudei transnaționale. De asemenea, acestea au raportat că aproximativ 638 de milioane EUR din fondurile structurale ale UE au fost utilizate abuziv în 2015.

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/304730566892866/