În ce măsură fac companiile angajări la început de 2018

Mai mult de 60% din companiile de pe piaţă nu intenţionează să facă modificări în structura personalului la început de 2018, în timp ce 12% vor concedia din angajaţi.

Doar 22% din angajatori prognozează o creştere a numărului de angajaţi, arată cel mai recent studiu făcut de ManpowerGroup.

Cu toate acestea, studiul arată că angajatorii români sunt cei mai optimişti în ceea ce priveşte activitatea de angajare în intervalul ianuarie – martie 2018, alături de cei sloveni.

Potrivit studiului, cele mai optimiste în ceea ce priveşte activitatea de angajare din intervalul ianuarie –martie 2018 sunt organizaţiile mari, cu peste 250 de angajaţi.

Acestea raportează o Previziune Netă de Angajare de peste 30%, arată Manpower.

În ce domenii se vor face angajări în ceea ce priveşte domeniile de activitate, angajatorii din sectorul Construcţii sunt mai optimişti decât în 2017.

Angajări se vor face şi în sectorul comerţ cu ridicata şi amănuntul dar şi în domeniul energiei electrice, apă şi gaz.

Intenţiile de angajare sunt favorabile şi la nivelul celor opt regiuni ale ţării.

Angajatorii din Nord-Vest sunt cei mai optimişti din România, unul din trei intenţionând să angajeze în decursul trimestrului I/2018 şi doar 6% prognozând o scădere de personal, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare de 33%.

Cei mai puţin optimişti sunt angajatorii din regiunea Sud-Vest, arată studiul citat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS