În București se va deschide Muzeul Vârstelor

Muzeul Vârstelor, singurul muzeu cu profil antropologic din Bucureşti, va fi inaugurat în Casa Filipescu-Cesianu pe 19 decembrie, și va aparține de  Muzeul Municipiului Bucureşti.

Muzeul Vârstelor îşi propune să arate cum au evoluat generaţiile de-a lungul ultimilor 300 de ani, de la începutul epocii fanariote şi până în perioada contemporană.

Va fi amenajat cu mobilier de secol XVIII, care se află în laboratorul de restaurare, dar şi cu o sală de naştere.

”Obiectele care vor constitui această sală sunt aduse de la Spitalul Filantropia, vorbim despre tehnică medicală ieşită din uz. Este important de ştiut ce vremuri a prins fiecare generaţie”, a mai precizat istoricul Constantin Gabriel.

Zona de subsol poate fi cu patrimoniu arheologic, care să se refere la secolele XV, XVI şi XVII, iar următoarele două nivele vor reprezenta evoluţia interiorului urban în Bucureşti, cu detalii casnice.

Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezintă amenajarea unei reşedinţe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850 şi este una dintre puţinele reşedinţe aristocratice ale Bucureştilor din La Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului iniţial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare