Confidenţialitate

În Brașov, luminile de sărbători se aprind de Moş Nicolae

Miercuri, Brașovul îmbracă haine de sărbătoare. Echipa Europa FM este în Piața Sfatului, locul unde a fost deja pregătit un brad impresionant, pentru a trasmite live momentul în care se vor aprinde luminile de sărbători.

Primarul George Scripcaru va aprinde miercuri luminițele din bradul de Crăciun şi iluminatul festiv de sărbători.

La ora 17:30, autoritățile au pregătit un moment de videomaping pe clădirea muzeului de istorie. La finalul showului se vor aprinde luminile de sărbători, inclusiv pomul de Crăciun, care are o vârstă de aproximativ 70 de ani și a fost adus săptămâna trecută de la Vama Buzăului. Acesta măsoară 28 de metri şi cântăreşte 9,7 tone, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Seara va fi încheiată cu două concerte susţinute de Proconsul şi trupa Smokie.

Anul acesta brazi împodobiți, de dimensiuni mai mici decât cel din Piața Sfatului, se vor găsi și în Piața Enescu, piaţeta Sf. Ioan și Piața Unirii.

Tot miercuri va fi deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, de unde turiștii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare specifice Crăciunului. O altă zonă de târg de Crăciun va fi la patinoarul din piațeta Sfântul Ioan.

Surprizele pentru brașoveni și turiști nu se opresc însă de Moș Nicolae.

Spectacolele continuă în Piaţa Sfatului în 14 decembrie. Între orele 17.30 şi 19.00 va fi muzică specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de fanfare: fanfara din localitatea Reci, judetul Covasna, fanfara din localitatea Şinca Nouă, judeţul Braşov şi fanfara săsească din Braşov.

Pe 15 decembrie, între orele 17.30 şi 19.00, este ziua corurilor care vor interpreta colinde. Vor urca pe scenă Corurile Unison, Concentus şi Corul Astra. În 16 decembrie 2017 este ziua amsamblurilor populare. Între orele 17.30 şi 19.00 vor oferi spectacole: Amsamblul Măgura Codlei , Ansamblul popular Drăguş, Ansamblul de colindători din Dumbrăviţa.

Pe 17 decembrie vor concerta artiştii Nicoleta Oancea&Band şi Nicola.

Seara de Revelion va aduce o petrecere extinsă tot în Piaţa Sfatului. Petrecerea va începe la ora 23.00 cu muzică populară. Vor concerta: Ansamblul de muzică populară Ţara Bârsei, Taraful Ţara Bârsei şi Marius Ciprian Pop. Seara va fi încheiată de Conect-R şi Ellie White