Confidenţialitate

În aproape 4.500 de şcoli se fac cursuri exclusiv online

Elevii și preșcolarii din 4.478 de școli din țară fac cursuri exclusiv online, a anunțat, joi, Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit MEC, 8.156 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 5.022 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Un număr de 4.478 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

MEC menționează că dintre cele 4.478 de unități aflate în Scenariul roșu, 368 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.110 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.