Confidenţialitate

Imunitatea social-democratului Chesnoiu, la votul colegilor deputați

Camera Deputaţilor dezbate şi supune votului, marţi, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul social-democratului Adrian Chesnoiu.

Fostul ministru al Agriculturii se află în vizorul procurorilor anticorupție.

Luni, Comisia juridică a dat un raport favorabil, cu 18 voturi “pentru” şi 3 “împotrivă”.

Potrivit regulamentului, votul va fi secret cu bile, iar raportul Comisiei juridice se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi.

Liderul Partidului Social Democrat a declarat că parlamentarii formațiunii vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul lui Adrian Chesnoiu.

“Categoric (vor vota pentru ridicarea imunităţii – n.red). Este o decizie luată, mai ales că Adrian Chesnoiu ne-a rugat să facem acest lucru, indiferent de poziţia Comisiei juridice”, a precizat Marcel Ciolacu.

La 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, amintește Agerpres.

“Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în scrisoare.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că demisionează din funcţia de ministru şi se autosuspendă din PSD, cerându-le deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.