Imunitatea lui Tăriceanu, în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului

Comisia juridică din Senat urmează să spună la vot, marţi, cererea de încuviințare a începerii urmării penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Procurorii anticorupție susțin că liderul ALDE a primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a prelungi păgubosul contract cu licențe Microsoft.

„Eu argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie, acum există numai o trecere în revistă mai detaliată a lor, dar trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală. Deci comisia (juridică – n.r.) nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de Procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii, din punct de vedere politic, asupra acestei solicitări”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Agerpres amintește că președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, anunţa marţea trecută, după audierea lui Călin Popescu-Tăriceanu, că s-a convenit cu avocatul acestuia ca până luni de dimineaţă să depună note scrise în urma întrebărilor din partea membrilor comisiei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS