Imunitatea lui Oprea: Polițiștii cer intervenția președintelui și a premierului

Sindicatul poliţiştilor “Diamantul” cere premierului şi preşedintelui schimbarea Constituţiei după votul care l-a scăpat de urmărire penală pe Gabriel Oprea.
Într-o scrisoare deschisă, în memoria agentului Bogdan Gigină, decedat în timp ce asigura protecţia ex-ministrului de interne, polițiștii solicită revizuirea articolului referitor la imunitate.

Se cere eliminarea privilegiului acordat miniştrilor de a nu fi urmăriţi penal pentru fapte săvârşite în exerciţiul funcţiilor încredinţate, fără încuviințarea Camerelor Parlamentului sau a Preşedintelui României.

Polițiștii consideră că votul în favoarea cererii DNA nu ar fi afectat prezumţia de nevinovăţie în cazul lui Gabriel Oprea.

Cât despre rezultatul din Parlament, acesta nu face decât să blocheze justiţia și să constituie un afront adus fiecărui poliţist activ şi societăţii, în ansamblul ei, mai spun sindicaliştii.

“Poliţiştii sunt pregătiţi în şcolile de poliţie să stea cu faţa la infractori şi să aibă încredere în conducătorii lor. Imaginea pe care ne-o creează un senator, fost ministru, care, ajutat de o prevedere constituţională şi de colegii săi parlamentari, nu vrea să se supună unui control de legalitate al acţiunilor sale circumscrise evenimentului morţii unui poliţist în misiune nu se potriveşte cu imaginea valorilor statului de drept pe care poliţiştii au jurat să le apere, chiar cu preţul vieţii”, se mai arată în scrisoarea deschisă a Sindicatului “Diamantul”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS