Confidenţialitate

Împușcături în plină stradă la Galați

O răfuialală între două clanuri de romi rivale s-a încheiat cu focuri de armă, trase în plină stradă, la Galați. Reglarea de conturi a avut loc pe strada Basarabiei, la o oră de trafic intens.

“Inculpatul a folosit o armă de foc letală, cu care a tras de trei ori în direcția unor persoane din grupul rival.

S-au tras trei gloanțe. Două s-au oprit în gardul unei case din apropiere, iar al treilea în peretele unei alte case. Nu s-au înregistrat victime”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Ovidiu Zaharia.

Bărbatul care a tras cu arma de foc letală a fost reținut de polițiști pentru 24 ore, sub acuzațiile de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Judecătoria Galați l-a plasat însă, în arest la domiciliu, considerând că nu prezintă pericol public ridicat. Procurorii au contestat decizia și cer arestarea preventivă a pistolarului și plasarea lui în arestul Poliției.

Acesta are antecedente penale, majoritatea faptelor fiind comise în perioada minoratului. Judecătorii Tribunalului Galați sunt așteptați joi să se pronunțe cu privire la solicitarea de arestare preventivă.

“Arma nu a fost găsită. Cercetările continuă pentru găsirea și confiscarea pistolului. Avem confirmarea că este vorba despre un pistol cu gloanțe letale”, ne-a mai precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Ovidiu Zaharia.