Confidenţialitate

“Împreună salvăm ţara de corupţi”, protest pe ploaie în centrul Bucureștiului

Început în Piața Victoriei, protestul la care au luat parte 1000 de persoane s-a încheiat cu puțin timp înainte de ora 23:00 în Piața Constituției.

Printre scandările care au putut fi auzite pe străzile Bucureștiului s-au aflat “Nu vă fie frică, țara se ridică”, “Hoții, hoții”, “Ce vrem noi e și pentru voi”, “PSD-PNL, aceeași tâmpenie”, “Dragnea, nu uita, România nu te vrea”,  “Ieșiți din casă dacă vă pasă”, “Nu vrem să fim o nație de hoți”, “Fără prag”, “PNL, sluga PSD”, “Justiție, nu corupție” ,”Veniți, salvăm toată România”, “DNA să vină să vă ia”.

La troița din Piața Romană, participanții la marș au intonat imnul național, ”Deșteaptă-te, române”, iar în Piața Universității  au păstrat un moment de reculegere.

Într-un eveniment creat de grupul ”Corupția ucide” pe Facebook sub titlul ”Împreună salvăm țara de corupți” și-au exprimat interesul pentru proteste peste 10.000 de persoane. Totuși în centrul Capitalei au ajuns doar câteva sute de persoane, după unele estimări cel mult 1.000.

Noile proteste pornesc de la cele mai recente decizii ale Curții Constituționale. Aceasta a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională, a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu și a cerut Parlamentului să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile.

Pe ploaie la protest în București. „Împreună salvăm ţara de corupţi”, în imagini – GALERIE FOTO