Impozitul pe cifra de afaceri, în dezbaterea coaliției de guvernământ

Liderii coaliţiei de guvernământ se întâlnesc luni, la Parlament, cu premierul Mihai Tudose, pentru evaluarea săptămânală a activităţii executivului său.

Agenția News.ro amintește că, pe agenda discuţiilor, figurează şi subiectul impozitului pe cifra de afaceri, după declaraţii contradictorii ale prim-ministrului şi şefului PSD.

Săptămâna trecută, după vizita oficială la Bruxelles, Mihai Tudose declara că acest impozit nu va mai fi aplicat.

‘Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%’, spunea premierul.

‘Nu se renunță la impozitul pe cifra de afaceri în cazul celor sub 500.000 de euro. Este un bun câștigat de către mediul de afaceri, care trebuie păstrat. Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări și analize, luni, în coaliție, le prezintă și, dacă sunt argumente, susținem (…) premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie şe vorbeşte. Dacă face o afirmaţie, înseamnă că e bazată pe o analiză”, a spus ulterior Liviu Dragnea.

Un alt subiect de discuţie va fi rectificarea bugetară, pregătită pentru această vară.

Şedinţa coaliţiei va începe la ora 12.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS