Confidenţialitate

Importanţa educaţiei timpurii: Părinţii preferă îngrijirea copiilor sub 3 ani în familie

Oferta de creșe din România este insuficientă, arată un sondaj IRES, realizat în perioada 1-3 Martie, la comanda asociației Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională.

În același timp, majoritatea părinților care au copii sub 3 ani preferă ca aceștia să fie îngrijiți în familie, iar 68% dintre cei chestionați nu au auzit conceptul de educație timpurie.

61 la sută dintre cei care au răspuns întrebărilor cred că pe lângă hrană, sănătate și dragostea părinților, copiii au nevoie de educație.

13 la sută cred că un copil ar avea nevoie și ca părinții să aibă o bună situatie financiară și doar 2 la sută au spus că un copil are nevoie și de cărți.

La cererea Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, adulții care au participat la sondaj, peste 1.300 de persoane, au răspuns și ce cred ei că înseamnă ca un copil să fie educat.

Să fie respectuos, au spus 48%, să aibă cei 7 ani de acasă, au explicat 31% și doar 4% la sută au răspuns că un copil educat însemnă să fie cinstit și corect.

La întrebarea ce este mai important să se întâmple la grădiniță, peste 30% la sută dintre cei chestionați cred că un copil trebuie să învețe în primul rând dar și să socializeze cu alți copii.

12% dintre păarticipanții la studiu încă mai cred că învățarea poeziilor pe de rost trebuie să fie un scop la grădiniță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.