Imigrantii care nu isi gasesc de lucru in 6 luni de la sosirea in Marea Britanie raman fara ajutoare

Marea Britanie continuă să îi descurajeze pe imigranții care doresc să vină în Regatul Unit. Premierul David Cameron a anunțat că imigranții – inclusiv români și bulgari – nu vor mai primi ajutoare dacă nu își găsesc de lucru în 6 luni de la intrarea în țară.

Restricțiile pe piața muncii din Marea Britanie impuse lucrătorilor români și bulgari expiră anul viitor, iar guvernul britanic estimează că 13.000 de imigranți vor ajunge în Regatul Unit.

Dacă tot vor veni, să ne asigurăm că vin aici din motivele corecte – spune premierul David Cameron. El a declarat pentru publicația The Sun că în prezent nu există nicio limită de timp cu privire la perioada în care imigranții pot cere ajutor de șomaj în timp ce caută un loc de muncă. De aceea, de acum înainte, nu vor mai primi astfel de ajutoare cei care nu își găsesc un job în 6 luni de la intrarea în țară.

Premierul David Cameron e de părere că orice persoană care vine în Marea Britanie trebuie să plătească și să ofere ceva înapoi. Imigranții care nu sunt plătitori de taxe și impozite nu vor mai beneficia, ca până acum, de tratament gratuit în spitale, prin sistemul național britanic de sănătate. Și dacă primesc totuși îngrijiri medicale, costurile vor fi recuperate din țara de origine a fiecărui imigrant.

În plus, străinii care ajung în Marea Britanie și doresc o locuință socială, vor fi puși pe liste de așteptare pentru cel puțin 2 ani.