Îmbulzeală all-inclusive. Pensionarii s-au călcat în picioare pentru voucherele Gabrielei Firea

Coadă în această dimineață la Direcția de Asistență Socială a Muncipiului București, după anunțul primarului general, Gabriela Firea, că 1.000 de pensionari vor pleca în Grecia, într-o excursie de 8 zile, pe bani de la bugetul primăriei.

„Am venit de la ora 5” – spune o femeie care a reușit să ocupe un loc în prima serie de excursioniști seniori care vor pleca în Grecia.

Femeia e fericită. Știe și numărul locului din autocar. 28.

Dar, de dimineață, s-a enervat puțin pentru că – după câteva ore de așteptat – când i-a venit rândul, a aflat că trebuia să aibă la dosar și o adeverință de la medicul de familie, din care să reiasă că este sănătoasă și poate face față excursiei.

Se pare că, până la urmă, funcționarii de la primărie au acceptat dosarele și fără această adeverință, care va trebui să fie adusă în zilele următoare.

Noroc a avut și o altă doamnă care povestește că a fost certată de angajații primăriei.

„Mi-au zis … în loc să fiți mulțumiți că plecați, știți să ne criticați! Am zis și eu ca ea … Zic: Așa e, dacă suntem milogi! …”

„Se dă mare creștină, are icoane pe toți pereții!” – adaugă o altă doamnă care pare supărată pe primarul general, Gabriela Firea. „Un bun creștin nu se laudă cu ce face. Face totul cu modestie …”

„Dar plecați în Grecia? ”- o întreabă reporterul Europa FM, Mihai Bucureșteanu.

„Daaa, sunt pe listă …” – răspunde femeia, iar tonul vocii i se schimbă brusc.

Chiar dacă o critică pe Gabriela Firea, s-ar bucura de o excursie gratuită la Muntele Olimp.

La un moment dat, un funcționar de la Direcția de Asistență Socială a Muncipiului București iese în fața clădirii și anunță că joi vor fi luate doar 250 de dosare. Restul – luni.

Anunțul naște rumoare și nemulțumire printre pensionarii care stau la coadă.

Cei care vor să prindă un loc pe lista trebuie să aibă minim 50 de ani, un venit brut de cel mult 1.900 de lei şi să aibă domiciliu în Bucureşti.

Transportul se face cu autocarul, iar cazarea – în camere cu 2 paturi. Vor fi oferite și 3 mese zilnic.

Sejurul va mai include câte o excursie la Muntele Olimp, o altă excursie la Meteora, o “Seară Grecească” si o “Seară Românească”.

Pensionarii sunt fericiți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ne-a mai dat ajutoare și altă dată. Ne ajută și ca femei, și ca bucureșteni … e ca o mamă pentru noi, o iubim foarte mult”, spune o doamnă cochetă, trecută de 70 de ani.

„Vai, dar o să fie foarte frumos! De vis o să fie!”, adaugă altă doamnă, care se bucură la gândul că va ajunge să vadă mănăstirile de la Meteora, despre care a auzit că sunt spectaculoase.

„Vă dați seama că pentru noi e o bucurie: pensiile sunt mici și noi nu vedem prea multe din partea statului!”

În regulamentul de participare pensionarilor li se pune în vedere că pe durata vacanței nu au voie să se îmbete și să consume droguri.

Ce părere au pensionarii despre această prevedere?

„O să ne abținem!”, spune în glumă o femeie, în timp ce un domn adaugă că i se pare o condiție de bun simț.

„Unii au rămas din tinerețe cu obiceiul ăsta, să bea alcool. Și, vă dați seama, nimeni nu vrea scandal. Ne facem țara de râs pe acolo!”

Primăria Municipiului București va cheltui două milioane de lei pentru sejurul pensionarilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS