Confidenţialitate

Imaginile cu dronele pe cerul din Shanghai, în noaptea de Revelion 2020, o înscenare – VIDEO

Imaginile care fac înconjurul lumii, cu dronele care ar fi înlocuit în Shanghai focurile de artificii de Revelionul 2020, ar fi fost filmate înainte de Anul Nou, pe 28 decembrie, după cum au aflat jurnaliștii BBC de la un reprezentant al companiei implicate în organizarea simulării.

Cele 2000 de drone care au făcut un spectacol devenit viral în întreaga lume ar fi fost parte dintr-o simulare realizată cu 3 zile înainte de Revelion, dar prezentată de CCTV și alte agenții de știri locale drept ”imagini în direct” cu Revelionul 2020 marcat de drone, în loc de focuri de artificii.

Turiștii prezenți în oraș susțin că nu au văzut nicio urmă de dronă în zona prezentată în clip și totul ar fi în realitate fake news propagat de autoritățile chineze.

Alături de Shenzhen și Guangzhou, Shanghai este motorul economic al Chinei, iar spectacolul de Revelion 2020 s-a dorit o demonstrație a forței de inovație și a tehnologiei de aici. Imaginile au ajuns în toată lumea, fiind preluate de Euronews, CNN și chiar BBC, care dezvăluie acum scenariul pus la cale de autoritățile locale.