Confidenţialitate

Imagini de la exercițiul multinațional de la Cincu – GALERIE FOTO

Saber Guardian 2017 este cel mai mare din Europa coordonat de armata americană, independent de NATO. Participă 25.000 de militari, din 22 tari, iar la Cincu azi, sunt peste 5.000 de militari din 6 țări.

Militarii vor prezenta o demonstraţie dinamică a unui exerciţiu de tragere, care va include focuri de aviaţie şi artilerie, desfăşurate în sprijinul unităţilor blindate terestre care apără zona împotriva unei ameninţări, potrivit MApN.

Exercițiul, condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfășoră în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

SG17 a început cu activităţi de relaţionare ale militarilor români și americani cu autorităţile şi comunităţile locale, în perioada 11-14 iulie, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare către poligoanele și raioanele de dislocare. Ei fac parte din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii și din Brigăzile Multinațională Sud-Est din Craiova şi 2 Vânători de Munte din Brașov.

Pe teritoriul României, Saber Guardian 2017 se desfășoară în peste 20 de poligoane și raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră.