Imagine istorică la Jocurile Olimpice de la Rio: Ucraina alături de Rusia și SUA

Finala la paralele de la Jocurile Olimpice de la Rio a adus pe podium trei țări între care au existat tensiuni în ultimii ani, ceea ce însă nu i-a împiedicat pe sportivi să reafirme spiritul olimpic.

Aurul la paralele a fost câștigat pe ucraineanul Oleg Verniaev, cu 16,041, argintul a revenit americanului Danell Leyva, în timp ce rusul David Beliavski a adjudecat bronzul.

Comitetul Intenațional Olimpic a publicat imediat după festivitatea de premiere o fotografie cu cei trei campioni olimpici și un comentariu scurt: ”Olimpiadele: construind legături încă din 776 ÎHr.”

La prima participare la Jocurile Olimpice, românul Andrei Muntean s-a clasat pe locul 6 în finala la paralele

Finala la paralele de la Jocurile Olimpice RIO 2016 - SUA UCRAINA si RUSIA

Dacă Ucraiana și Rusia au putut arăta spiritul olimpic marți seara, există și un exemplu mai puțin fericit de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că judoka egiptean Islam El Shehaby, care a refuzat să dea mâna cu adversarul său israelian, a fost exclus de la Jocurile Olimpice de vară ediția 2016.

Decizia de a-l trimite acasă pe El Sharaby a fost luată chiar de către conducerea delegației egiptene, după meciul pierdut vineri în fața israelianului Or Sasson.

Sportivul egiptean a recunoscut că nu a vrut să dea mâna cu un israelian și, în conformitate cu regulamentul din judo, nu este obligat să facă acest lucru, însă Comitetul Internațional Olimpic l-a contrazis, subliniind că El Sharaby a încălcat regulile fair-play-ului, precum și spiritul Jocurilor Olimpice prin comportamentul său.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS