Confidenţialitate

A doua semifinală Eurovision 2017. Ce loc ocupă România la Eurovision, în opinia fanilor și a jurnaliștilor

În această seară se vor decide ultimele 10 țări care vor avansa în finala de sâmbătă, iar emoțiile sunt mari pentru România, Ilinca și Alex Florea urmând să intre în concurs pe poziția 5. Juriul a decis deja aseară, așadar totul rămâne la latitudinea telespectatorilor acum, voturile cărora urmând a fi combinate cu notele juriului, determinând clasamentul final, și implicit, ultimii 10 finaliști.

Ei se vor alătura celorlalte 6 țări calificate automat în finala de sâmbătă, precum și celor 10 reprezentanți care au avansat din prima semifinală. Mai jos puteți revedea o recapitulare a finaliștilor din prima semifinală.

Înaintea showului din această seară, așa cum s-a întâmplat și în cazul primei semifinale Eurovision 2017, de pe europafm.ro aflați care sunt voturile date de jurnaliștii și fanii acreditați la Eurovision Song Contest. Din la Kiev, Alexandru Badea, redactorul șef al revistei SPECTRUM.EU, vă conectează pe europafm.ro la atmosfera Eurovision Song Contest și vă aduce informații în exclusiviate din culisele showului.

În opinia presei și a fanilor acreditați, ce-a de-a doua semifinală este considerată mult mai puternică decât prima, calitatea cântecelor fiind mult mai înaltă. Estonia și Bulgaria sunt marile favorite ale fanilor având cele mai mari șanse de a câștiga această semifinală.

Kristian Kostov, reprezentantul Bulgariei, este considerat, de altfel, unul dintre potențialii câștigători Eurovision 2017.

În această seară, Valentina Monetta, reprezentanta din San Marino, alături de Jimmy Wilson, va păși pe scena Eurovision pentru a patra oară în cariera sa, aparițiile precedente fiind în 2012, 2013 și 2014.

Ea a reușit să aducă San Marino în finala Eurovision pentru prima dată și singura dată în istoria competiției în anul 2014 cu melodia „Maybe”, care s-a clasat pe locul al 24lea cu 14 puncte.

Ilinca și Alex Florea sunt cotați și ei foarte bine, ei având șanse foarte mari de a se califica în finală, aflându-se pe poziția a doua la casele de pariuri, cea mai mare cotă fiind de 1/12 la BetVictor. În clasamentul fanilor, respectiv al presei acreditate, reprezentanții României se află pe poziția a cincea.

Cei doi au strălucit aseară la semifinala juriului de specialitate, prestația celor doi fiind impecabilă.

Ilinca și Alex Florea nu sunt singurii români care concurează anul acesta la Eurovision. Doi dintre membrii trupei Timebelle, care va reprezenta Elveția anul acesta, sunt de asemenea români, și anume Miruna Mănescu, vocalista trupei cunoscută și sub numele ei de scenă „RUNA” și Emanuel Daniel Andriescu.

Imri Ziv, reprezentantul Israelului, a menționat și el într-un interviu, că mama sa este de origine română, ceea ce înseamnă că cinci persoane de origine română vor concura anul acesta la Eurovision.

Conform caselor de pariuri, Bulgaria, România, Olanda, Estonia, Danemarca, Israel, Ungaria, Austria, Belarus și Norvegia au cele mai mari șanse de a se califica în finală, așa cum se poate observa pe Oddschecker. În ceea ce privește fanii și presa acreditată, favoriții sunt în principiu aceeași, însă ordinea este diferită.

Totuși, trebuie precizat faptul că aceste clasamente sunt doar orientative, însă de cele mai multe ori, reușesc să prezică aproape toți finaliștii.

De exemplu, presa și fanii acreditați, precum și casele de pariuri au prezis 9 din cele 10 țări finaliste, singura excepție fiind Finlanda, în locul căreia s-a calificat Polonia.

Joi seară, ca și în prima semifinală, 18 țări vor concura pentru a ocupa cele 10 locuri în finala sâmbătă, 13 mai 2017. Acestea sunt, în ordinea intrării în concurs, Serbia, Austria, Macedonia, Malta, România, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croația, Norvegia, Elveția, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia și Israel.

Finaliștii vor fi anunțați în ordine aleatorie, rezultatele exacte urmând a fi publicate pe platforma eurovision.tv după finala din 13 mai. Cea de-a doua semifinală, precum și Marea Finală vor fi difuzate pe TVR1, TVRHD, TVR Internațional și online pe tvrplus.ro începând cu ora 22:00.

FOTO: Andreas Putting, Thomas Hanses/EBU